Nocturnal Wenchy

African Hips Don't Lie


‘n Paw Paw vir my Darling!

Dear friends and other interesting creatures,

Today I am hosting a brilliant guest writer, Yvonne Griffin who did a brilliant review of the movie, ” ‘n Paw Paw vir my Darling! You can look forward to more Afrikaans movie and book reviews from her. 

I wish you enough,

Wenchy 


 

PawPaw.png

‘n Lekkerder lekker as wanneer n film by die boekstorie hou, is daar nie. N Paw Paw vir my darling stel nie teleur nie. Jeanne Goosen se fiktiewe karakters word geloofwaardig en sprankelend vertolk deur onverbeterlike akteurs/aktrise.  Kwessies word subtiel en humoristies aangeraak soos liefde oor die kleurgrens en homoseksueliteit. Enkele kragwoorde mag aanstoot gee.

Die storie van die Beeslaers word verwoord deur Tsjaka, depressed, veronregte  hond van die gesin van Frik du Preezstraat, Damnville.  Aan stuur van sake is Vleis (n man vir die nuwe SA na 1994) . Sy vrou Sofie stress haar letterlik uit haar hare oor hul kinders en swak ekonomie – n situasie wat met en sonder payday vinnig reggesien word met n braai en n bottel Cape Hope!

 Die Beeslaarkinders betaan uit Elvis, die oudste en enigste seun met sy Kerrie cherry. Die middelkind Rusty het op die paal geraak, baba weggegee, kraandrywer geword by Iscor met haar liefde, die kraamsuster Tabitha  Snygans. Die grootste rede tot verdriet is dikboud Mabel  “retrenched” wat droom van Hollywood en Charlize  Theron. Giepie Briel van oorkant die straat, karate wonder van formaat bied uitkoms ….”wat wil n vrou meer he?” ‘n G0eie werk, siekefonds, vrypas en als?

 Soufie se ma Sally Caravan, bewoon n karavaan op die werf, sy sien gesigte en voorbodes. Vleis se ma, Girla van Huis Herfsblaar, het nie n tekort aan vryers nie – veral Tango du Toit as n geheime agent steel die hart. Tussen die twee ma’s hang n fete oor n plastiese roos van Bles Bridges.

Meng in Cyril Posa, die tuinbeampte, Hillies Grobbelaar wat enige strike kan stil toyi-toyi en n pastoor wat net sy kudde tot by nagmaal wil kry en Sersant Kennedy Banda wat eerder n oorplasing vra Hillbrow toe …

 Vergete is nie Tsjaka wat sy hart verloor aan n verdwaalde franse poedel nie. Kennende Damnville loop tel hy maar die stukke op langs die blou wawiel beton en die golfbal posbus…

Heerlike tong in die kies vermaak!

n Paw Paw vir my Darling

Yvonne Griffin

 

 

 

 

 

 

 2 responses to “‘n Paw Paw vir my Darling!”

  1. Well done to Yvonne.

    Like

  2. Het die fliek baie geniet. Die balans tussen humor , patos en erns is perfek uitgevoer. Ek hoop dit is ‘n omkeerpunt vir Afrikaanse komedie rolprente, ons kan defnitief sonder ander flieks in dié genre doen soos; Poena is Koning / Vaatjie sien sy gat / Stouteboudjies ensovoorts. Koos Roets en span het ‘n uitmuntende produk gelewer. Die goeie gehalte van Afrikaanse rolprente wat in die afgelope 2-3 jaar gemaak is verbaas my tot vandag toe, dit maak my voorwaar trots op die plaaslike talent. Dankie Yvonne vir die resensie, daar is nie vreeslik baie resensies op Afrikaanse films op die internet nie, so ek sê baie dankie. Ek sien uit na die volgende een.

    Liked by 1 person

Comment, Like and Share – please. :)

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

About Me

Mom to many, wife to SirNoid. Lover of water, walks in the shade and all things purple.

%d bloggers like this: