Nocturnal Wenchy

African Hips Don't Lie


Guest Blog: Dr Victor – Ma Se Kind

Met die August wind waai ek by ons apteek in. Miskien meer ‘n aptekie… So met die inwaai neem ek waar dat ek alleen in die apteek is. Geen apteker of assistent nie… en geen ander siekes nie.

Wie daar wel is, is Dr Victor en “Wie se kind is die?”

My voete trap sommer so hier vir jou en hier vir my… en ek lang arm net daar verby die baba produkte. Ek maak n buiging voor die cutex en gooi ‘n Two Step daar by “vir my sal jy moet hok!” By die weggooidoeke en “That Man” doen my heupe so n dubbel swaai.

After my se n manlike stem “Môre Gogo”.

So met die omdraai lag ek, en ek en ‘n jong kind kyk in mekaar se oë. Hy gooi sy lang bene die lug in en ons wikkel sameswerend tot voor die voorskrifte toonbank.

Net daar sien ek Suid-Afrika soos dit kan wees. Die Gogo en Impi wat saam met Dr Victor sing….”Wie se kind is die?”


Yvonne Griffin is an avid reader and an active member of more than one library, in more than one province! She is a strong believer in the good at the core of every South African especially the hearts of her children, grandchildren and great-grandchild.

29472628_10155476715031275_3382152308828667904_n

She is married to her very best friend and she longs for the serenity of the Karoo landscape.4 responses to “Guest Blog: Dr Victor – Ma Se Kind”

 1. So mooi geskryf en so my liewe Tannie Yvonne. Ai, ek mis julle

  Liked by 1 person

 2. How blessed am I to call this lady Mom. A touching story, beautifully told. When I read this, I know the apple does not fall far from the tree. Reminds me so much of the master story teller, Oupa Mike. Xxx

  Liked by 1 person

 3. Said like only you can….:), loved reading it

  Liked by 1 person

  1. Ek wens Mammie wil meer skryf! 🙂

   Liked by 1 person

Comment, Like and Share – please. :)

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

About Me

Mom to many, wife to SirNoid. Lover of water, walks in the shade and all things purple.

%d bloggers like this: